Nautitaan auringosta turvallisesti

Ihana aurinko! Mikä onkaan mahtavampaa kuin lämmin aurinkoinen kesäpäivä. Auringosta kannattaa nauttia, kunhan muistaa huolehtia ihon riittävästä suojauksesta. Liiallinen auringolle altistuminen voi polttaa ihon, vanhentaa ihoa ennenaikaisesti ja lisätä ihosyöpien riskiä. Ensisijainen suojautumiskeino ovat vaatteet, aurinkolasit ja hattu. Vaatteiden ulkopuolelle jäävä iho tulisi suojata vähintään aurinkosuojakertoimella 30. Paahtavassa auringonpaisteessa suojakertoimen tulisi olla 50.

Auringossa oleilua olisi hyvä välttää keskipäivän aikoihin, jolloin auringonsäteet ovat polttavimmillaan. Aurinkosuojatuotetta tulisi laittaa jo vähintään vartti ennen uloslähtöä ja lisätä muutaman tunnin välein sekä aina uimisen jälkeen. Auringossa oleilun jälkeen iholle tekee hyvää kosteuttava ja viilentävä after sun -voide. Jos iho pääsee palamaan, sille kannattaa levittää ensin hydrokortisonia ja sen jälkeen kosteusvoidetta tai after sun -voidetta. Myös auringossa oloa kannattaa tämän jälkeen välttää.


Eräät lääkeaineet voivat herkistää ihoa auringon polttavalle vaikutukselle. Tällöin auringolta suojautumiseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Auringolle herkistävät muun muassa tietyt geelimuotoiset tulehduskipulääkkeet (ketoprofeeni, mm. Orudis), tietyt suun kautta otettavat aknelääkket (isotretioniini, mm. Isotretionin), sydän- ja verenpainelääkkeistä eräät nesteenpoistolääkkeet (tiatsididiureetit, mm. Hydrex ja Amitrid), sekä tietyt antibiootit (doksisykliini, mm. Doximycin ja Doximed). Lääkkeiden vaikutuksesta ihon herkkyyteen kannattaa aina etukäteen keskustella apteekin farmaseutin kanssa, niin ikäviltä yllätyksiltä vältytään. Jos lääkkeellä on auringolle herkistävää vaikutusta, kannattaa auringolta suojautua hyvin. Lääkekuurin aikana on muutoinkin hyvä välttää liiallista ja tarkoituksellista auringolle altistumista.


Raunistulan apteekista löytyy aurinkosuojavoiteita ja auringolle liiallisesti altistunutta ihoa rauhoittavia tuotteita kaikenlaisiin tarpeisiin. Tuotteita löytyy eri ihotyypeille, herkälle ja allergiselle iholle tai hajusteyliherkkyydestäkin kärsivälle. Farmaseuttimme auttavat mielellään sinulle ja sinun tarpeisiisi sopivimpien aurinkosuojatuotteiden löytämisessä.


Olemme keränneet sinulle muutamia aurinkosuojatuotteita jo etukäteen tutustuttavaksi.


LRP Anthelios ultra light kasvoille SPF 50+

- Erittäin kevyt aurinkosuojaemulsio

- Sopii myös herkälle silmänympärysiholle

- Veden- ja hikoilunkestävä


LRP Anthelios anti-age kasvoille SPF 50

- Kevyt voide, joka yhdistää ihonhoidon ja aurinkosuojan

- Auttaa vähentämään ryppyjä ja estämään tummia läiskiä

- Herkälle iholle, jossa ikääntymisen merkkejä


LRP Anthelios aurinkosuojavoide ECO-tuubissa SPF 30 ja SPF 50+

- Vähemmän muovia sisältävä ympäristöystävällisempi tuubi

- Erittäin kevyt, korkean suojan sisältävä aurinkosuojavoide vartalolle

- Ei jätä valkoisia jälkiä

- Veden- ja hikoilun- ja hiekankestävä


Aco sun kids active sun spray SPF 50

- Lasten herkälle iholle

- Voidaan levittää myös märälle iholle

- Erittäin vedenkestävä ja hiekankestävä


Aco sun lotion intolerance SPF 50

- Erityisesti aurinkoherkälle iholle ja henkilöille, joilla on taipumusta aurinkoihottumaan

- Sisältää antioksidantteja ja korkean UVA-suojan

- Sopii sekä vartalolle että kasvoille

- Hajusteeton, väriaineeton ja erittäin vedenkestävä


Apteekki aloe vera suihke

- Rauhoittaa, kosteuttaa ja viilentää ihoa auringossa olon jälkeen

- Hajustamaton

- sisältää runsaasti aloe veraa

- sisältää lisäksi hoitavaa pantenolia


Tervetuloa asioimaan Raunistulan apteekkiin. Farmaseuttimme auttavat sinua löytämään sinulle ja sinun tarpeisiisi sopivimmat aurinkosuojatuotteet.