top of page

Apua vatsavaivoihin

Juhlakausi tuo taas mukanaan notkuvat herkkupöydät, joita meidän on vaikea vastustaa. Maltti on valttia juhlapöydässä, sillä liian suuret ateriamäärät voivat aiheuttavaa vatsakipua, närästystä, pahoinvointia ja ummetusta.

Maitotuotteiden nauttimisen jälkeen ilmenevät vatsan turvotus ja ilmavaivat voivat johtua

laktoosi-intoleranssista. Laktoosi-intoleranssi on laktoosia eli maitosokeria ohutsuolessa pilkkovan laktaasi-ruoansulatusentsyymin puutteesta johtuva maitosokerin imeytymishäiriö. Tähän vaivaan saa helposti apua laktaasientsyymivalmisteella. Esimerkiksi Lactrase Go valmiste kulkee kätevästi mukana.

Markkinoilla on myös LactaPro valmiste, mikä hajottaa laktoosin lisäksi maidon rasvaa ja beta-laktoglobuliini heraproteiinia. Juuri heraproteiinit voivat pilkkoutua huonosti suolistossa ja aiheuttaa osaltaan vatsan turvotusta, ilmavaivoja ja vatsakipua.

Ruokailuun liittyvän turvotuksen ja ilmavaivojen vähentämiseen on markkinoilla tehokas helppokäyttöinen valmiste Nogasin Go, mikä pilkkoo ravinnon sulamattomia osia ruuansulatuskanavassa. Se auttaa pilkkomaan pitkäketjuisia hiilihydraatteja kuten herneitä, papuja, ruista, kaalia ja sipulia. Näin toimiessaan valmiste vähentää huonos-

ti sulavien hiilihydraattien aiheuttamaa turvotusta ja kaasun-

muodostusta.

Ilmavaivoihin liittyvään vatsan turvotteluun voi kokeilla ilman reseptiä saatavia dimetikoni-valmisteita, kuten Simex, jota käytetään 3–4 kertaa päivässä. Valmiste vähentävää ilmakuplaa ympäröivän liman pintajännitystä, jolloin pienet kaasukuplat pääsevät yhdistymään isommiksi kupliksi ja siten kulkeutumaan helpommin pois suolesta. Dimetikoni-valmiste ei valitettavasti pysty poistamaan ilmavaivoja kokonaan, mutta se voi lievittää ikäviä oireita.

Probiootit ovat joissakin tutkimuksissa tuoneet lievitystä vatsan turvotukseen, joskaan vaikutukset eivät ole olleet täysin yksiselitteisiä. Probiootteja voi rauhassa kokeilla, sillä ne ovat vaarattomia. Mm. Orionin Fiilus -sarjan vahva maitohappobakteerivalmiste sisältää maailman tutkituinta Lactobacillus rhamnosus GG maitohappobakteeria.

Monipuolinen vaihtoehto on myös Maitohappobakteeri + BCD ratiopharm, mikä sisältää kuuden eri bakteerikannan lisäksi vitamiineja vastustuskyvyn vahvistamiseen. Eri probioottien vaikutuksilla saattaa olla eroja, joten kannattaa kokeilla mikä valmiste on itselle sopivin. Jokaisella ihmisellä kun on oma luontainen suolistobakteerikantansa.


Me Raunistulan apteekissa autamme sinua löytämään juuri sinun tarpeeseesi parhaiten sopivan tuotteen. Tervetuloa asioimaan Raunistulan apteekkiin, joko paikan päälle tai Treet verkkoapteekkiin!


Nautinnollisia juhlia!


Comments


bottom of page