Muista aloittaa allergialääkitys ajoissa!

Kevään allergiakausi on alkanut. Siitepölyallergia aiheuttaa meille monille oireita hengitysteissä ja silmissä. Oireita ovat vesinuha, aivastelu, nenän kutina ja tukkoisuus, yskä sekä astmaoireet. Silmät voivat punoittaa, kutista, vetistää sekä kirvellä. Siitepölyallergia voi myös pahentaa atooppista ihottumaa sekä aiheuttaa väsymystä.

Yleisimmät siitepölyallergiakasvit ovat pähkinäpensas, leppä, koivu, heinä ja pujo. Eniten siitepölyallergian oireita Suomessa aiheuttaa koivu. Tällä hetkellä kukkii leppä.


Säännöllinen lääkitys auttaa vähentämään oireilua. Jos allergiaoireet ovat enimmäkseen nuhaoireita, ensisijainen hoitomuoto on kortikosteroidipitoinen nenäsuihke. Nenäoireisiin käytettävät suihkeet saattavat tehota samalla myös silmäoireisiin. Antihistamiinisilmätipat lisänä auttavat vaikeampiin silmän oireisiin. Mikäli nämä eivät riitä, on syytä ottaa käyttöön antihistamiinitabletit.


Antihistamiinitabletit vaikuttavat nopeasti, joten lääkityksen voi aloittaa pari päivää ennen oireiden puhkeamista seuraamalla siitepölytiedotteita. Nenäsumute sen sijaan olisi hyvä aloittaa jo pari viikkoa ennen siitepölylle altistumista.

Apua ennakoivan allergialääkityksen aloitukseen tuo nyt Raunistulan apteekin Treet-verkkoapteekkisovelluksesta löytyvä Siitepöly-kortti. Ilmaisen Treet mobiilisovelluksen voit ladata sovelluskaupasta. Siitepöly-kortista näet koivun, lepän ja heinän paikallisen siitepölymäärän sovellukseen lisäämäsi osoitetiedon perusteella. Sovelluksessa käytetään siitepölytiedon lähteenä Ilmatieteen laitoksen dataa. Lataa siis ilmainen Treet sovellus ja valitse apteekiksesi Raunistulan apteekki. Näin sinulla on Siitepölykortin lisäksi käytössäsi Raunistulan apteekin verkkoapteekki ja mm. suora chat yhteys apteekkiin.


Allergiaoireiden lievittämiseen löytyy myös lääkkeettömiä vaihtoehtoja. Olemme keränneet sinulle niistä suosituimmat.


Sarvikuono-nenäkannu on hyvä apuväline nenän puhdistamiseen allergisessa nuhassa. Nenäkannun avulla nenä huuhdellaan siten, että suolattu, kehonlämpöinen vesi valuu sieraimesta toiseen, ja sitten ulos. Voi kuulostaa hurjalta, mutta käyttöön tottuu nopeasti. Huuhtelu poistaa tehokkaasti nenään kertynyttä limaa, kosteuttaa limakalvoja ja puhdistaa nenää allergisoivista aineista.


Hyvä apu Sarvikuonon käytössä on Nenä Suola tuote. Nenä Suolassa merisuola on näppärästi valmiiksi annosteltuna annospusseihin. Autamme mielellämme nenäkannun ja Nenä Suolan käytön opastuksessa.


Mikäli kannun käyttö ei tunnu itselle sopivalta vaihtoehdolta, löytyy meiltä myös Humidose nenäsumutetta. Humidose-nenäsumute sisältää isotonista suolaliuosta kosteuttamaan ja puhdistamaan nenän limakalvoja. Tuote sopii kostutustuotteeksi myös silloin kun allergialääke kuivattaa nenän limakalvoja.


Allervex-silmäsuihke on tarkoitettu allergisen sidekalvotulehduksen hoidon tueksi. Se lievittää silmien ärsytystä ja punoitusta sekä kostuttaa ja virkistää silmiä. Tuote on kätevä suihkepullo, jonka voi vain suihkauttaa suljetuille silmille! Ostaessasi nyt Allervex-silmäsuihkeen, saat Allervex-tabletit (30 tabl.) kaupan päälle. Allervex-tabletit on tarkoitettu elimistön luonnollisen puolustuskyvyn ylläpitoon. Kaupanpäällisiä rajoitettu erä.


Hoitamalla allergiat kuntoon ajoissa, voit nauttia ihanista kevään tuoksuista ilman turhaa niiskutusta tai silmien kutinaa. Toivotamme sinulle raikasta ja allergiaoirevapaata kevättä!


Lisätietoa Raunistulan apteekin verkkoapteekista löydät kotisivujemme Ajankohtaista osiosta, ja sieltä kuvakkeesta Verkkoapteekki. Kannattaa tutustua!