top of page

Mikä on ärtyvä suoli (IBS) -oireyhtymä?

Vatsakipu, turvotus ja suolen toimintahäiriöt ovat IBS:n yleisimmät oireet. Suolen toimintahäiriöt tarkoittavat ripulia, ummetusta tai vuorotellen molempia. Vatsakivun luonne, kivun paikka ja esiintymisaika vaihtelee. Kipu voi olla kramppimaista, terävää, jomottavaa tai vatsan turvotukseen liittyvä epämiellyttävä tunne. IBS ei ole varsinaisesti sairaus, mutta jossain elämänvaiheessa sen oireista kärsii tutkimusten mukaan jopa 20% suomalaisista. Tervetuloa Raunistulan apteekkiin tutustumaan IBS -oireiden lievitykseen tarkoitettuihin valmisteisiin.

Lataa ja lue professori Markku Voutilaisen kirjoittama aikuispotilaiden ohje Ärtyvän suolen (IBS) oireyhtymästä.

IBS-potilasohje
.pdf
Download PDF • 2.73MB

Muutama esimerkkituote IBS -oireisiin:

* Symbiosys Alfrolex on kliinisesti tutkittu maitohappobakteerivalmiste ärtyvän suolen oireyhtymän hoitoon. Valmiste sisältää bifidobacterium longum 35624-probioottia, jonka on todettu lievittävän ärtyvän suolen oireita. Valmiste kulkeutuu ruoansulatusjärjestelmän läpi ja sen sisältämät mikrobit ovat elossa saavuttaessaan suoliston.

* Colonmint on piparminttuöljyä sisältävä kasvirohdosvalmiste ruoansulatuskanavan lievien suolistokouristusten, ilmavaivojen ja vatsakivun oireenmukaiseen hoitoon etenkin potilaille, joilla on ärtyvän suolen oireyhtymä.

Comments


bottom of page