top of page

Kuivat silmät monen silmäoireen takana

Silmien kuivumisen aiheuttamat oireet, kuten roskan tunne, punaisuus, vetistely, kutina ja valonarkuus, ovat monille tuttuja. Tavallisin ongelma, ja samalla monien oireiden aiheuttaja, on kuivat silmät. Varsinkin iän myötä vaiva yleistyy, sillä limakalvot kuivuvat tällöin myös silmissä. Kuivasilmäisyydessä on kyse siitä, että kyynelnestettä ei erity riittävästi tai sen laatu ei riitä silmän voitelemiseksi.

Kuivia silmiä voi yleensä hoitaa itse, ja kostutustipat ovat siihen paras keino. Silmät ovat hyvin yksilölliset ja siten itselle sopivinta tuotetta pitää vain lähteä rohkeasti kokeilemaan. Joskus on hyvä käyttää erilaisia tuotteita rinnakkain. Päivisin silmään voi laittaa nestemäisempiä tippoja. Iltaisin ja aamuisin sen sijaan on hyvä käyttää hoitavampia ja paksumpia kostutustuotteita, sillä nukkuessa kyyneleritys pysähtyy kokonaan ja silmät tuntuvat kuivemmilta.


Kuivat silmät on yleensä krooninen vaiva. Kun silmät ovat ärtyneet, kostutusta pitää käyttää riittävästi, sillä muutama tippa silloin tällöin ei auta kuin korkeintaan hetkellisesti. Parasta tietysti on, jos kostutustipan laittaa ennaltaehkäisevästi jo ennen kuin silmä on ärtynyt. Kostutustipoista kun ei koskaan ole haittaa.


Hyvä muistaa silmän kostutustuotteiden käytössä:

· käytä kostutustuotteita mieluiten ennaltaehkäisevästi

· kostuta silmää riittävästi, muutama tippa ei välttämättä auta

· säilöntäaineettomat tuotteet ovat aina turvallisin valinta

· sopivimman tuotteen löydät kokeilemalla - aloittaa voit kevyellä perustipalla ja edetä tarpeen mukaan hoitavampiin tuotteisiin

· aamuisin ja iltaisin toimii usein paksumpi ja hoitavampi tuote, esimerkiksi silmägeeli, päivisin sopii nestemäinen ja ohuempi silmätippa

· jos tuntuu, että silmätipat eivät päivällä riitä, tai niiden käyttö on vaikka työpöydän ääressä hankalaa, voi myös kokeilla helppokäyttöistä silmäsuihketta

Bevita Eye ja Bevita Eye Pro silmien kostutustuotteet on saatavana sekä uudelleensuljettavana pipettinä, silmätippapullona että silmäsuihkeena.

Bevita Eye on säilöntäaineeton silmätippaliuos, joka sisältää 0,4 % natriumhyaluronaattia. Sillä on optimaalisesti silmää voitelevat, kosteuttavat ja suojaavat ominaisuudet. Bevita Eye silmätipat lievittävät kuivien silmien oireita kuten ympäristötekijöistä, silmiin kohdistuvista stressitekijöistä tai mekaanisista syistä johtuvaa kuivuutta, polttavaa tunnetta tai roskan tuntua. Bevita Eye silmätipat eivät sumenna näköä ja niitä voi käyttää piilolinssien kanssa.


Bevita Eye Pro on säilöntäaineeton silmätippaliuos, joka soveltuu keskivaikean ja vaikean kuivasilmäisyyden hoitoon. Se kosteuttaa, suojaa, voitelee ja tasapainottaa silmää. Valmiste soveltuu tutkitusti erityisen hyvin käytettäväksi piilolinssien kanssa. Bevita Eye Pro silmätippojen oireita helpottava vaikutus on tutkitusti pitkäkestoinen. Moniannospullo säilyy avaamisen jälkeen 3 kuukautta. Uudelleensuljettavat pipetit ovat käyttökelpoisia 12 tunnin ajan avaamisesta.


Bevita Eye Silmäsuihke on tarkoitettu keskivaikean ja vaikean kuivasilmäisyyden hoitoon: se kosteuttaa, suojaa, voitelee ja tasapainottaa. Tuote hoitaa ja ennaltaehkäisee kuivien silmien oireita. Se soveltuu piilolinssien käyttäjille. Valmiste annostellaan suljetulle silmäluomelle, joten jos silmätippojen tiputtaminen tuntuu hankalalta, voi suihke olla hyvä vaihtoehto. Tuote kulkeutuu silmään luomien raoista. Silmäsuihkepullo säilyy 6 kuukautta avattuna.


Bevita Eye A-silmävoide on A-vitamiinia sisältävä, säilöntäaineeton silmävoide, joka antaa pitkäkestoista kostutusta silmille. Sitä annostellaan suoraan tuubista noin 1 cm:n pituinen määrä alemman silmäluomen sisäpuolelle iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Jos käytössä on useampi kuin yksi silmävalmiste, on hyvä pitää vähintään 15 minuutin tauko eri valmisteiden annosteluiden välissä. Voide annostellaan aina viimeiseksi. Bevita Eye A-silmävoide säilyy avattuna 90 vuorokautta.


Olemme laajentaneet Bevita Eye silmätuotevalikoimaamme nyt myös sarjan piilolinssinesteillä. Bevita Eye Kosteuttava Piilolinssien Hoitoneste on kehitetty kaikkien piilolinssien ja erityisesti silikonihydrogeelilinssien puhdistukseen, desinfiointiin, säilytykseen, huuhteluun ja kostutukseen. Hoitonesteen sisältämä innovatiivinen kaksitehoinen Twin-EdaXyl® voitelee linssejä sekä päivittäin käytettynä puhdistaa linsseihin kertyneet epäpuhtaudet. Valmisteen sisältämä hyaluronihappo kostuttaa piilolinssejä ja silmiä käytön aikana.


Thealoz Duo geelitipat ovat tavallisia tippoja paksumpia kostuttavia tippoja. Ne sisältävät kosteutta sitovaa trehaloosia, kostuttavaa ja voitelevaa hyaluronihappoa sekä karbomeeria. Thealoz Duo Gel on hypotoninen valmiste eli tippojen suolapitoisuus on matala. Kuivasilmäisyydestä kärsivällä kyynelnesteen suolapitoisuus on tyypillisesti liian korkea. Näin ollen Thealoz Duo Gel palauttaa kyynelnesteen luonnollisen osmoottisen tasapainon. Juokseva geeli ei tahmaa eikä sumenna näköä. Valmiste on kerta-annospipeteissä, joista riittää molempiin silmiin yhteen käyttökertaan. Avattu pipetti on hävitettävä, vaikka geeliä jäisi pipettiin käytön jälkeen jäljelle. Uutuutena Thealoz sarjaa on tullut luonnollisia lipidejä sisältävä TheaLipid. Tämä ainutlaatuinen, patentoitu liuos suojelee silmän pintaa palauttamalla kyynelfilmin luonnollisen tasapainon ja estämällä kyynelnesteen haihtumista. Se vaikuttaa pitkäkestoisesti ja helpottaa kuivasilmäisyyden oireita. Liuos tukee myös sarveiskalvon paranemista silmäleikkauksen jälkeen.


Tervetuloa asioimaan Raunistulan apteekkiin ja tutustumaan kuivan silmän tuotteisiin! Farmaseuttimme auttavat sinua löytämään juuri sinun tarpeeseesi sopivimmat tuotteet.


Lähde: itsehoitoapteekki.fi, kuiviensilmienhoito.fi mukaillen

Comments


bottom of page