Kuivat silmät ovat monen silmäoireen takana

Silmien kuivumisen aiheuttamat oireet, kuten roskan tunne, punaisuus, vetistely, kutina ja valonarkuus, ovat monille tuttuja. Tavallisin ongelma, ja samalla monien oireiden aiheuttaja, on kuivat silmät. Varsinkin iän myötä vaiva yleistyy, sillä limakalvot kuivuvat tällöin myös silmissä. Kuivasilmäisyydessä on kyse siitä, että kyynelnestettä ei erity riittävästi tai sen laatu ei riitä silmän voitelemiseksi.

Kuivia silmiä voi yleensä hoitaa itse ja kostutustipat ovat siihen paras keino. Silmät ovat hyvin yksilölliset ja siten itselle sopivinta tuotetta pitää vain lähteä rohkeasti kokeilemaan. Joskus on hyvä käyttää erilaisia tuotteita rinnakkain. Päivisin silmään voi laittaa nestemäisiä tippoja, ja iltaisin ja aamuisin hoitavampia, paksumpia kostutustuotteita.


Kuivat silmät on yleensä krooninen vaiva. Kun silmät ovat ärtyneet, kostutusta pitää käyttää riittävästi, sillä muutama tippa silloin tällöin ei auta kuin korkeintaan hetkellisesti. Parasta tietysti on, jos kostutustipan laittaa ennaltaehkäisevästi jo ennen kuin silmä on ärtynyt. Kostutustipoista kun ei koskaan ole haittaa.


Hyvä muistaa silmän kostutustuotteiden käytössä:

  • Käytä kostutustuotteita mieluiten ennaltaehkäisevästi

  • Kostuta silmää riittävästi, muutama tippa ei välttämättä auta

  • Säilöntäaineettomat tuotteet ovat turvallinen valinta

  • Sopivimman tuotteen löydät kokeilemalla. Aloittaa voit kevyellä perustipalla ja edetä tarpeen mukaan hoitavampiin tuotteisiin

  • Aamuisin ja iltaisin toimii usein paksumpi ja hoitavampi tuote, esimerkiksi silmägeeli. Päivisin sopii nestemäinen ja ohuempi silmätippa

  • Jos tuntuu, että silmätipat eivät päivällä riitä, tai niiden käyttö on vaikka työpöydän ääressä hankalaa, voi myös kokeilla helppokäyttöistä silmäsuihketta


Bevita Eye ja Bevita Eye Pro silmätipat - saatavana sekä uudelleensuljettavana pipettinä, silmätippapullona että silmäsuhkeena:

Bevita Eye on säilöntäaineeton silmätippaliuos, joka sisältää 0,4 % natriumhyaluronaattia. Sillä on optimaalisesti silmää voitelevat, kosteuttavat ja suojaavat ominaisuudet. Bevita Eye silmätipat lievittävät kuivien silmien oireita kuten ympäristötekijöistä, silmiin kohdistuvista stressitekijöistä tai mekaanisista syistä johtuvaa kuivuutta, polttavaa tunnetta tai roskan tuntua. Bevita Eye silmätipat ei sumenna näköä ja niitä voi käyttää piilolinssien kanssa.

Bevita Eye Pro on säilöntäaineeton silmätippaliuos, joka soveltuu keskivaikean ja vaikean kuivasilmäisyyden hoitoon. Se kosteuttaa, suojaa, voitelee ja tasapainottaa silmää. Valmiste soveltuu tutkitusti erityisen hyvin käytettäväksi piilolinssien kanssa. Bevita Eye Pro silmätipat lievittävät ympäristötekijöistä, silmiin kohdistuvista stressitekijöistä tai mekaanisista syistä johtuvaa kuivuutta, polttavaa tunnetta tai roskan tuntua. Oireita helpottava vaikutus on tutkitusti pitkäkestoinen.


Sarjasta löytyy myös Suomessa kehitetty ja valmistettu Bevita Eye Silmäsuihke. Tuote on tarkoitettu keskivaikean ja vaikean kuivasilmäisyyden hoitoon: se kosteuttaa, suojaa, voitelee ja tasapainottaa. Tuote hoitaa ja ennaltaehkäisee kuivien silmien oireita. Soveltuu piilolinssien käyttäjille. Annostellaan suljetulle silmälle.


Uudelleensuljettavat pipetit ovat käyttökelpoisia 12 tunnin ajan avaamisesta. Moniannospullo säilyy avaamisen jälkeen 3 kuukautta. Silmäsuihkepullo säilyy 6 kuukautta avattuna.


Tervetuloa asioimaan Raunistulan apteekkiin ja tutustumaan kuivan silmän tuotteisiin! Farmaseuttimme auttavat sinua löytämään juuri sinun tarpeeseesi sopivimman tuotteen.
Lähde: Itsehoitoapteekki.fi mukaillen