Devisol suosikit -15%

Nyt Raunistulan apteekissa Devisol D-vitamiini tuotesarjan tuotteita -15%. Devisol tuotesarjan kaikki tuotteet on Suomessa valmistettu ja Devisolilla on avainlippu. Monipuolisesta tuotesarjasta löydät varmasti itsellesi sopivan tuotteen.

Riittävä D-vitamiinin saanti auttaa luustoa pysymään kunnossa, sillä se on tärkein yksittäinen tekijä kalsiumin imeytymisessä. Riittämätön D-vitamiinin saanti vähentää kalsiumin imeytymistä ja kiinnittymistä luustoon, jolloin seurauksena on luun haurastuminen, pahimmillaan osteoporoosi. D-vitamiinin puutos aiheuttaa myös lihasheikkoutta ja altistaa vanhemmiten kaatumisille. Se vaikuttaa suotuisasti myös immuunijärjestelmään ja yleiseen vireyteen.


D-vitamiineja on kahta lajia. D2- ja D3-vitamiinien erona on se, että D2 eli ergokalsiferoli on kasviperäinen eikä elimistö pysty valmistamaan sitä itse. Metsäsienissä, erityisesti kantarelleissa ja suppilovahveroissa on paljon D2-vitamiinia. D3-vitamiinin eli kolekalsiferolin esiastetta puolestaan muodostuu iholla. Auringon valon ja lämmön vaikutuksesta se muuntuu elimistössä D3-vitamiiniksi. Ravinnosta saatava D3-vitamiini on aina eläinperäistä. Uusimpien tutkimusten mukaan molemmat D-vitamiinit ovat elimistölle yhtä hyödyllisiä ja imeytyvät riittävän tehokkaasti. Suomessa auringonvalon vaikutuksesta syntyy iholla D-vitamiinia vain toukokuusta elokuuhun. Parhaita vitamiinin lähteitä ravinnossa ovat rasvaiset kalat kuten lohi, sekä D-vitaminoidut maitotuotteet ja kevytlevitteet.


Lähde: Itsehoitoapteekki.fi
RA_logo_vaaka-1.gif

PALVELEMME

ARK 8-19

LA 9-15

TERVETULOA

Autistenkatu 1, 20300 Turku (Satakunnantien varrella)

10

ILMAISTA

PARKKIPAIKKAA

ASIAKKAILLE